Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Η Αττική γη δέχτηκε στην αγκαλιά της τον Αρχιεπίσκοπο όλων των Ελλήνων.







Χιλιάδες πιστοί ακολουθούν αυτή την στιγμή την σωρό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, με προορισμό το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι πιστοί συνεχώς φωνάζουν καθώς περνά από μπροστά τους, το σκήνωμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου,με δάκρυα στα μάτια ΆΞΙΟΣ – ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Επίσης μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν η πολιτειακή, πολιτική αλλά και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, επίσης οι επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών, διπλωματικές αντιπροσωπείες δεκάδων χωρών και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Αθηνών κ. Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας.


Το Ύστατο Χαίρε στο Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τραγουδώντας τον Εθνικό ύμνο
και ψάλλοντας την φήμη του είπαν για τελευταία φορά στις 13:30 ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι στενοί συνεργάτες του, Ιεράρχες, Αρχιμανδρίτες της Αρχιεπισκοπής, ο Πρωθυπουργός, αλλά και εκατοντάδες πιστοί.

Επίσης οι πιστοί εψέλναν συνεχώς πάνω απο τον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου τον Ακάθιστο Ύμνο, και ρίχνωντας στο τάφο απο ένα λουλούδι.(http://www.romfea.gr/)




ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ.