Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΑΣΕΠ-ομανία Η΄ ΑΣΕΠ-ομωρία

Σε μάστιγα για τον κάθε Έλληνα πολίτη καταντούν τα τελευταία χρόνια οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, οι οποίοι φαίνονται να εξελίσσονται σε σύγχρονες μοίρες, οι οποίες προδιαγράφουν και καθορίζουν την τύχη και το μέλλον κάθε ανθρώπου. Διαγωνισμοί οι οποίοι ζητούν αποδείξεις. Αποδείξεις ,όπως οι ανώτατες γνώσεις τις οποίες έχει λάβει από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ο υποψήφιος δεν επαρκούν, αλλά χρειάζεται και η επιστράτευση της καλύτερης ψυχολογικής κατάστασης του εξεταζόμενου.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι η μοναδική περίπτωση όπου οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ (συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτικούς) έχουν εξελιχθεί σε αναλώσιμα προϊόντα με ημερομηνία λήξης τα δυο χρόνια. Μοναδική περίπτωση για τα παγκόσμια χρονικά οι γνώσεις να λήγουν!!! Μέχρι τώρα γνώριζα προσωπικά ότι οι γνώσεις συνοδεύουν τον άνθρωπο μέχρι την άνω Ιερουσαλήμ. Από τούδε και στο εξής οι γνώσεις μάλλον θα είναι εφήμερες, προσωρινές ή το πολύ διετούς ή τριετούς θητείας.
Και θα απορήσει κανείς τι σχέση έχει αυτή η ανάρτηση με την Κεφαλλονιά και την παράδοση που είναι και το θέμα της. Και ασφαλώς έχει διότι η Κεφαλλονιά είχε, έχει και θα έχει αξιόλογους ανθρώπους των οποίων η τύχη και η ζωή εξαρτάται και κρέμεται από αυτούς τους διαγωνισμούς. Πράγματι μωρία αγαπητοί αναγνώστες ή μάλλον ΑΣΕΠ-ομωρία η όλη διαδικασία. Και σαν να μην έφταναν όλες οι οικονομικές δυσκολίες που τελευταία περνά η χώρα μας, έρχεται και το τεστ δεξιοτήτων για την συγκέντρωση μορίων. (π.χ. για να δώσει το κράτος χρήματα σε αυτούς που ζουν κάτω από όριο της φτώχιας ή επίδομα θέρμανσης που είναι και επίκαιρο δεν έχει ΑΛΛΑ για τους διαγωνισμούς ξοδεύει αλόγιστα. Σκεφτείτε πόσοι εργάζονται τα Σαββατοκύριακα αλλά και έπειτα για να γίνει ένας διαγωνισμός) Αφού δεν μπορούμε να εξασφαλίζουμε και να ξοδεύουμε χρήματα για την διαβίωση μας ας συγκεντρώνουμε μόρια. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν τα μόρια διέπονται από κληρονομικό δίκαιο, αν κληρονομούνται δηλαδή για να έχουν δουλεία και οι νομικοί.
Εμπρός λοιπόν και πάλι στα θρανία!!! Σε τέτοιο σημείο παραφροσύνης έχουμε φτάσει αγαπητοί αναγνώστες ώστε να μετατρέπουν κάποιοι την γλυκιά και όμορφη ζωής μας σε μια ατέρμονη διαδικασία εξετάσεων. Και σκέφτομαι εγώ ο δύσμοιρος: την τελευταία εξέταση που είναι φοβερή και ο κριτής αδέκαστος την έχει κανείς από εμάς σκεφτεί;;; Την ψυχολογική φθορά η οποία προέρχεται από τους διαγωνισμούς την έχει κανείς αναλογιστεί;;; Ποιος λοιπόν από αυτούς που θέσπισαν αυτό το μέτρο για την επιλογή και την κάλυψη θέσεων μπορεί να δώσει αυτό που έχει αφαιρέσει. Μάλλον ο κύριος ή οι κύριοι που είχαν την φαεινή ιδέα για την θεσπίση του ΑΣΕΠ ήταν ανιστόρητοι και δεν είχαν διαβάσει το του Διογένη: Μη μου στερείς εκείνο που δεν μπορείς να μου προσφέρεις!!!!!