Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &ΙΘΑΚΗΣ






ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ


Γεννήθηκε το 1954 στα Μονοπωλάτα (Δεματορά) του Δήμου Παλλικής Νομού Κεφαλονιάς.
Τηλέφωνο2671029130

- Σπουδές:Το 1965 μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσε τις σχολικές του σπουδές, ενώ το 1972 αρχίζει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νάπολης της Ιταλίας. Το 1980 απέκτησε το πτυχίο του ιατρού. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας σαν οπλίτης γιατρός και στην συνέχεια σαν αγροτικός ιατρός, επιστρέφει στην Κεφαλονιά και αρχίζει την ειδικότητα του στην παιδιατρική όπου θα διαρκέσει 2 χρόνια. Στην συνέχεια φεύγει για την Αθήνα και θα ολοκληρώσει την ειδικότητα του στην παιδιατρική.

- Κοινωνική δράση:Το 1988 ικανοποιεί το όνειρο του και επιστρέφει για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Κεφαλονιά. Από το 1989 προσφέρει τις υπηρεσίες του σαν παιδίατρος στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργοστολίου, ενώ συμμετείχε στην ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση της Παιδιατρικής κλινικής και στην ανάδειξη της σε πρότυπο για το νησιωτικό χώρο της Ελλάδας. Επίσης έντονη είναι και η επιστημονική του δραστηριότητα με σειρά ερευνητικών εργασιών και ενημερωτικών ομιλιών που αφορούν θέματα υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας.


- Πολιτική δράση:Έντονη είναι και η δραστηριότητα του στα κοινά. Εκλέχθηκε επανειλημμένα μέλος των οργάνων του τοπικού ΠΑΣΟΚ, μέλος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, μέλος του συνδικαλιστικού οργάνου των ιατρών και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Νομαρχιακός Σύμβουλος Παλλικής (1990-1991). Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 1998 ως επικεφαλής της παράταξης « Δυναμική Προοπτική Κεφαλονιάς και Ιθάκης»» και βγήκε νικητής αυτών των εκλογών. Από το 1999 έως το 2002, ήταν Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Το 2003 ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Ν.Σ. « Δυναμική Προοπτική» παράλληλα ασκεί την ειδικότητα του ως παιδιάτρου στην Παιδιατρική Κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς .


Στις Νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη του 2006 επανεξελέγη Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης επί κεφαλής του Συνδυασμού « Δυναμική Προοπτική».
Πηγή: www.na-kefalinia.gr